Info

INFO

Bloeiende hortensia's

VISIE

Als landschapsarchitect streef ik naar een plekgebonden ontwerpen met oog op een verbetering van de levenskwaliteit. Ik wil het landschap (in de brede zin van het woord) mee helpen kneden tot een duurzaam, kwalitatief en draagkrachtig gebied. Ik vind het belangrijk de brug te slaan tussen oud en nieuw, tussen verstedelijking en open ruimte voor een ontwikkeling en herwaardering van het te behandelen projectgebied. Door in te spelen op de ruimtelijke behoeften tracht ik een harmonische, functionele en aangename sfeer op te roepen. Respect voor ecologie en botanica draag ik hoog in het vaandel, alsook het op een correcte manier toepassen in het ontwerp.

“I don't divide architecture, landscape and gardening;

to me they are one.” - LOUIS BARRAGAN

"TUINARCHITECTUUR... EEN ONTWERPKUNST DIE DE LEVENSKWALITEIT BEÏNVLOEDT"

- Sébastien Decock

"I DON'T DIVIDE ARCHITECTURE, LANDSCAPE AND GARDENING; TO ME THEY ARE ONE.

- Louis Barragan

ERVARING 

Als jonge kerel was ik al gebeten door de microbe van het groen. Mijn vader, die zelf een tuinaanleg bedrijf heeft sinds 1989, leerde mij als kind reeds de kneepjes van het vak.

Door de tuinbouwopleiding in het secundair onderwijs werd mijn passie voor tuinarchitectuur steeds groter.

 

In 2011 studeerde ik af aan de Tuinbouwschool in Melle (Landschaps- en Tuinarchitectuur, Hogeschool Gent, campus Melle) Daarna volgde ik de bachelor na bachelor in de landschapsontwikkeling om een visie te ontwikkelen op grotere schaal.

Na mijn opleiding ontwikkelde ik een grote basis aan werkervaringen in verschillende facetten. Ik heb ervaring opgedaan in het ontwerpen van tuinen en het uitvoeren ervan. Ik profileerde mezelf als ontwerper in de openbare sector, urban design en landschaps-ontwikkeling bij een gerenommeerd studie- en ontwerpbureau buro voor vrije ruimte


Sinds 2011 ben ik actief als zelfstandig landschaps- en tuinarchitect. 

PLANTENARCHITECTUUR

Het creëren van doordachte plantenrelaties in de hedendaagse tuinen is van algemeen belang. Het zorgen voor een interessante combinaties waarvan de kwaliteiten van januari tot december zichtbaar zijn. De groeiconcurrentie tussen de verschillende planten met elkaar afstemmen. Op deze manier komen we tot een beheerbare tuin geschikt voor een drukke levensstijl.

Door het opmaken van een beplantingsplan kunnen we een goede inschatting maken op de kostprijs én heeft de aannemer een duidelijk beeld van de uitvoering.

© 2020 Sébastien Decock | Landschaps- en tuinarchitect

Sint-Eloois-Winkelsestraat 89

8800 Oekene - Roeselare

0498 48 36 22

info@sebastiendecock.com

verkoopsvoorwaarden

privacy policy