WERKWIJZE

Bespreking

Schetsontwerp

Definitieve planning

Kostenraming

Uitvoering

1. KENNISMAKING - BESPREKING

Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos. We bekijken samen de tuin en bespreken uw wensen en het budget. Ik neem foto’s en afmetingen van uw tuin, huis en omgeving om een volledig beeld te krijgen. Tevens bespreken we samen wat de ontwerpkosten zijn.

Buiten werken
 
2. SCHETSEN - PRAATPLAN

Alle ideeën worden samen gebracht in een duidelijk ontwerp. De schetsen laten zien hoe het project er ongeveer uit zal zien.  Tijdens het ontwerpproces wordt gezocht naar een logische indeling, zowel op vlak van ruimtegebruik als structuur. Het ontwerp krijgt gaandeweg zijn unieke vorm door middel van:

  • Materiaalkeuze, texturen en kleuren

  • Ruimtegevoel en functie indeling

  • Relatie binnen-buitenruimte met de woning

  • Vormkeuzes; elke vorm heeft zijn eigen expressie ten opzichte van de omgeving.

 

Uiteraard laat ik ook ruimte voor aanpassingen en verbeteringen.

Eens ik het voorontwerp heb opgemaakt bespreken we dit samen bij ons op het kantoor.

Edited Image 2013-11-18-17:59:13
 
3. DEFINITIEVE PLANNING

In deze fase heb ik het tuinontwerp digitaal uitgetekend en presenteer ik u deze op papier. Dit ontwerp gebruiken we om een algemeen overzicht te hebben van alle werken in de tuin. 

20191112 - Tuinontwerp Koen Pynaert kopi

Naast het algemeen tuinontwerp worden er enkele detailplannen opgemaakt zoals een beplantingsplan, een verhardingsplan, een technieken of verlichtingsplan,... Op basis van deze detailplannen kunnen we alles bepalen om later een correcte kostenraming op te maken. Het beplantingsplan voor met fotomateriaal zodat u een duidelijk beeld kan krijgen van uw toekomstige tuin. Afhankelijk van het soort project maak ik bijkomende constructieplannen op. Indien nodig kan er ook een dossier opgemaakt worden voor het bekomen van een bouwvergunning.

Herb Planten
Witte hortensia's
Kids in the Garden

 Het ontwerp wordt verduidelijkt a.d.h.v. een realistische 3D visualisatie. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van de toekomstige inrichting van de tuin. 

20191115 - 3D model tuinontwerpImage 09.
 
4. KOSTPRIJS

De kostprijs van een ontwerp varieert van tuin tot tuin. Bij het eerste bezoek probeer ik een inschatting te maken! De kostprijs van een uitvoering kan berekend worden op basis van een definitief ontwerp.

Aan de hand van de plannen en de kostenraming heb je altijd het budget in handen.

Het resultaat van deze berekening dient als basis voor de uitvoering en de controle van de werken.

Schermafbeelding%202020-10-31%20om%2010.
Schermafbeelding%202020-10-31%20om%2010.
 
5. UITVOERING

Samen zoeken we naar de meest geschikte aannemer(s) voor de realisatie van uw project. Voor de uitvoering werk ik meestal samen met ons familiebedrijf Tuinen Decock. Dit bedrijf is een unieke samenwerking tussen een tuinontwerper en hoveniers, alle diensten in één pakket. Ik bespreek de tekening samen met Vincent, de hovenier waar ik mee samen werk. Indien u wenst met andere aannemers te werken is dit ook mogelijk.

Tijdens de werken sta ik als tuinarchitect de opdrachtgever met raad en daad bij. De evolutie van uw tuinproject wordt continu opgevolgd. Gedurende de volledige uitvoeringstermijn wordt het ontwerp, afhankelijk van de materiaal -& uitvoeringsvoorstellen van de aannemer(s), bijgestuurd en afgetoetst aan uw budget.
Ik waak erover dat de bouwwerken volgens de regels van goed vakmanschap worden uitgevoerd volgens de vooropgestelde detaillering en afwerking.

tuin-

Het beste resultaat wordt bekomen als er tussen de bouwheer, aannemer(s) en tuinarchitect

een goede verstandhouding is. 

 

Heeft u interesse in mijn diensten?

Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren op het nummer 0498 48 36 22.

Ik ben van maandag t.e.m. zaterdag beschikbaar 7:30 tot 18:00 uur.