INFO

 

WERKWIJZE

"Een goede begeleiding van idee tot realiteit."

Meestal werk ik volgens deze stappen. Elke stap zorgt ervoor dat alles goed uitgewerkt is en dat we een geslaagd project kunnen realiseren.

1. KENNISMAKING - BESPREKING

Het eerste gesprek is vrijblijvend en kosteloos. We bekijken samen de tuin en bespreken uw wensen en het budget. Ik neem foto’s en afmetingen van uw tuin, huis en omgeving om een volledig beeld te krijgen. Tevens bespreken we samen wat de ontwerpkosten zijn.

 
2. SCHETSEN - PRAATPLAN

Alle ideeën worden samen gebracht in een duidelijk ontwerp. De schetsen laten zien hoe het project er ongeveer uit zal zien. Ik maak een maquette en/of 3D- impressie zodat uw tuin nog tastbaarder wordt. Tijdens het ontwerpproces wordt gezocht naar een logische indeling, zowel op vlak van ruimtegebruik als structuur. Het ontwerp krijgt gaandeweg zijn unieke vorm door middel van:

  • Materiaalkeuze, texturen en kleuren

  • Ruimtegevoel en functie indeling

  • Relatie binnen-buitenruimte met de woning

  • Vormkeuzes; elke vorm heeft zijn eigen expressie ten opzichte van de omgeving.

 

Uiteraard laat ik ook ruimte voor aanpassingen en verbeteringen.

Eens ik het voorontwerp heb opgemaakt bespreken we dit samen bij u thuis.

 
3. DEFINITIEVE PLANNING

In deze fase heb ik het tuinontwerp digitaal uitgetekend en presenteer ik u deze op papier. Ik stel een beplantingsplan voor met fotomateriaal zodat u een duidelijk beeld kan krijgen van uw toekomstige tuin. Afhankelijk van het soort project maak ik bijkomende constructieplannen op. Indien nodig kan er ook een dossier opgemaakt worden voor het bekomen van een bouwvergunning.

DUIDELIJKE PLANNEN

Opmaken van

Op basis van deze plannen kunnen de aannemers het gewenste resultaat uitvoeren. De plannen worden gesplitst volgens aanneming zoals beplanting, verhardingen, constructies,..

3D BEELDEN

Ontwerpen van

Om toch maar een duidelijke inkijk te geven op het ontwerp. Aan de hand van deze beelden kunnen we kleine details goed bespreken.

 
 
4. KOSTPRIJS

De kostprijs van een ontwerp varieert van tuin tot tuin. Bij het eerste bezoek probeer ik een inschatting te maken! De kostprijs van een uitvoering kan berekend worden op basis van een definitief ontwerp. Het resultaat van deze berekening dient als basis voor de uitvoering en de controle van de werken.

 

5. UITVOERING

Samen zoeken we de meest geschikte aannemer(s) voor de realisatie van uw project. Voor de uitvoering werk ik meestal samen met ons familiebedrijf Tuinen Decock. Dit bedrijf is een unieke samenwerking tussen een tuinontwerper en hoveniers, alle diensten in één pakket. Ik bespreek de tekening samen met Vincent, de hovenier waar ik mee samen werk. Indien u wenst met andere aannemers te werken is dit ook mogelijk.

Tijdens de werken sta ik als tuinarchitect de opdrachtgever met raad en daad bij. De evolutie van uw tuinproject wordt continu opgevolgd. Gedurende de volledige uitvoeringstermijn wordt het ontwerp, afhankelijk van de materiaal -& uitvoeringsvoorstellen van de aannemer(s), bijgestuurd en afgetoetst aan uw budget.
Ik waak erover dat de bouwwerken volgens de regels van goed vakmanschap worden uitgevoerd volgens de vooropgestelde detaillering en afwerking.

Het beste resultaat wordt bekomen als er tussen de bouwheer, aannemer(s) en tuinarchitect

een goede verstandhouding is. 

 

Heeft u interesse in mijn diensten?

Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren op het nummer 0498 48 36 22.

Ik ben van maandag t.e.m. zaterdag beschikbaar 7:30 tot 20:00 uur.

© 2019  Sébastien Decock | Landschaps- en tuinarchitect

Sint-Eloois-Winkelsestraat 89

8800 Oekene - Roeselare

0498 48 36 22

info@sebastiendecock.com

verkoopsvoorwaarden

privacy policy